Reparatii logo

Cum sa restauram (reconditionam) mobila veche

Marime text - +

Serviciul de care aveti nevoie: restaurare mobilier

Reconditionarea mobilierului vechi este o operatiune care necesita in primul rand rabdare din partea celui care executa operatiunea. De la inceput trebuie sa mentionam ca o reconditionare (facuta de catre un profesionist) poate dura de la o saptamana pana la cateva luni, in functie de numarul pieselor care alcatuiesc setul, complexitatea ornamentelor, vechimea si gradul de deteriorare (parti lipsa sau irecuperabile).

Prin mobila veche, numim piesele de mobilier fabricate din lemn masiv sau inlocuitor de lemn acoperit cu furnir. Excludem din subiectul prezentului articol, mobilierul modern acoperit cu melamina, hartie impregnata sau autocolant.

Incepem operatiunea de reconditionare prin amplasarea piesei de mobilier intr-un spatiu foarte bine iluminat (preferabil lumina naturala), cu posibilitati de aerisire si lipsit de praf. Piesele de mobilier vor sta aici pana la terminarea reconditionarii.

- Protejati-va mainile cu manusi de protectie (preferabil din piele)! Intrand in contact cu solventi puternici si lucrand cu obiecte taioase, riscul de ranire/intoxicare este foarte mare.

De asemenea este indicat sa va protejati ochii si caile respiratorii;

-Identificati si incercati sa reparati toate partile mobile ale mobilierului, cu probleme de functionare: usi, balamale, sertare, incuietori. Este indicata repararea acestora in aceasta faza pentru ca putem inlocui (modifica, repara) feroneria defecta cu feronerie noua care de cele mai multe ori necesita modificari sau (...)

Articol preluat de pe site-ul: RoServicii.ro

 

Alte sfaturi:

Cum sa restauram mobila veche ?
Sfatul saptamanii:

Cum alegeti materialele pentru instalatii ?

Daca din diferite motive suntem nevoiti sa schimbam instalatia de apa sau incalzire din locuinta, ne punem inevitabil intrebarea: Ce si cum sa aleg?

Va prezentam in continuare cateva criter...