Reparatii logo

Cum identificam si combatem daunatorii din locuinte

Marime text - +

Serviciul de care aveti nevoie: dezinsectie

In combaterea daunatorilor, prima arma pe care o avem la dispozitie este CURATENIA! Spatiile in care locuim sau muncim, pot fi neprimitoare pentru daunatori, daca acestea sunt perfect curatate si ingrijite. Sa vedem impreuna in ce medii se dezvolta daunatorii si ce conditii favorizeaza inmultirea acestora:

Mustele sunt cele mai des intalnite si suparatoare insecte. Acestea sunt purtatoare de virusi, stafilococi, salmonela si se pot reproduce rapid (pot depune o singura data, in jur de 500 oua) pe resturi menajere, gunoaie, excremente. Sezonul cald si foarte cald este favorabil inmultirii mustelor, datorita conditiilor prilenice de reproducere (gunoaie alterate/descompuse rapid de caldura). Mustele pot fi combatute cu insecticide tip spray sau cu amestec 15% formol, 25% lapte ?i 60% ap? cu zahar, tot amestecul turnat intr-o farfurie intinsa.

Tantarii produc disconfort prin intepaturi si zgomot. Tantarii pot transmite encefalita virala, malaria, meningo encefalita. Mediul de reproduce il reprezinta apele statatoare, locurile calde si umede (canale, coloane de apa, pivnite, subsoluri), zone in care tantarii pot rezista si iarna. In locuinte sau birouri, putem combate eficient prezenta tantarilor cu plase antitantari montate la usi si ferestre, cu pastile si spray-uri, aparate cu ultrasunete sau lampi antitantari. Pentru indepartarea eficienta a focarelor, este necesara interventia cu insecticide profesionale in spatiile mari comune.

Gandacii se hranesc cu resturile de paine, mancare sau direct din cosul de gunoi, in special pe timpul noptii. Gandacii circula intre etaje si apartamente fiind necesara astuparea tuturor gaurilor din jurul instalatiilor sanitare sau electrice. Pe langa curatenia facuta periodic si cat mai atent, puteti utiliza pentru indepartarea lor, spray-uri sau amestecuri de faina, zahar cu borax sau acid boric praf (sau chiar ipsos) plasand alaturi o farfurie cu apa. Cand metodele usoare si la indemana, nu mai dau rezultate este necesara interventia cu insecticide profesionale.

Purecii si Plosnitele sunt insectele care provoaca intepaturi dintre cele mai neplacute. Temperatura ridicata si cantitatea mare de praf existenta pe strazi, favorizeaza inmultirea acestor insecte. Acestea ajung in locuinta noastra si chiar in asternuturi pe timpul noptii. Pentru indepartarea purecilor si plosnitelor este recomandata dezinsectia efectuata cu substante si mijloace profesionale, fiind necesara repetarea tratamentelor, datorita oualelor plasate in rosturile paturilor si a mobilei din lemn.

Rozatoarele (soareci, sobolani) reprezinta un mare pericol pentru sanatate, datorita bolilor (trichineloza, leptospiroza, antraxul, turbarea) purtate de acestia, din spatiile cu gunoaie, canale, subsoluri. Pentru cazurile izolate se pot utiliza capcanele pentru soareci si batoanele cerate speciale destinate rozatoarelor. In cazurile cand numarul rozatoarelor este mare, este indicata solicitarea serviciilor de deratizare, acestea utilizand solutii pesticide si metode profesionale de distrugere a acestora.

@RoServicii?

Va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile Dezinsectie / Deratizare, apeland unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu profesionalism.

Alte sfaturi:

Cum identificam si combatem daunatorii din locuinte ?
Sfatul saptamanii:

Cum amenajam si intretinem gradina ?

Oricine poate planta un copac sau o floare si va felicitam daca o faceti. Noi recreem natura acolo unde ea a fost uitata, iar acolo unde s-a dezvoltat spontan, o remodelam si o ajutam sa ofere un p...