Reparatii logo

Cum sa curatam corect un frigider / congelator

Marime text - +

Serviciul de care aveti nevoie: frigidere / congelatoare

Operatiunea periodica de curatare/igienizare a frigiderului, congelatorului sau combinei frigorifice este foarte importanta si din motivele enumerate mai jos, este recomandat sa fie efectuata la un interval de cel putin 6 luni. Cel mai important argument este sanatatea Dvs, cunoscandu-se faptul ca frigiderul (mediu umed) este spatiu prielnic de dezvoltare a microorganismelor (alergeni, bacterii, ciuperci...), primul semn ingrijorator fiind mirosul prezent. Al doilea argument este functionarea defectuoasa si fara randament a frigiderului, fapt datorat acumularii de gheata in exces, obturarea coloanelor de aer rece, de ventilatie sau de evacuare a condensului format in interior.

Avand in vedere cele enumerate mai sus, este timpul sa curatati frigiderul. Efectuati aceasta operatiune in mod corect, urmand pasii de mai jos:

-Opriti functionarea frigiderului si dupa caz (depinde de modelul si constructia frigiderului) si functionarea congelatorului. Frigiderul poate functiona independent de congelator (combina cu 2 motoare sau 1 motor + electrovalve) sau poate functiona numai impreuna cu congelatorul (modelele mai vechi cu un singur motor). Este recomandata scoaterea stecherului din priza, pentru o protectie electrica sigura!

-Scoateti toata mancarea din interiorul frigiderului;

-Aruncati mancarea mucegaita, expirata sau stricata;

-Dezghetati frigiderul, in functie de tipul acestuia. La modelele mai vechi, se dezgheata frigiderul plasand sub congelator un recipient pentru scurgerea apei . Pentru modelele noi, se activeaza functia de dezghetare inainte de oprirea functionarii frigiderului si se asteapta uscarea peretelui din spatele rafturilor. Indiferent de metoda de dezghetare a frigiderului, este indicat sa respectati (...)

Articol preluat de pe site-ul: RoServicii.ro
 

Alte sfaturi:

Cum curatam un frigider sau congelator ?
Cum intretinem si curatam aparatele de aer conditionat ?
Sfatul saptamanii:

Cum alegeti materialele pentru instalatii ?

Daca din diferite motive suntem nevoiti sa schimbam instalatia de apa sau incalzire din locuinta, ne punem inevitabil intrebarea: Ce si cum sa aleg?

Va prezentam in continuare cateva criter...